881 637 673

Blog

23.02.2022

Marynowany imbir jako dodatek do sushi – do czego służy?

Potrawy kuchni japońskiej, szczególnie aromatyczne rolki sushi, zyskują w Polsce coraz większe grono fanów. Sushi idealnie sprawdzi się podczas lunchu...

Zobacz

23.02.2022

Japońska sałatka z glonów wakame

Kuchnia japońska w Polsce cieszy się rosnącą popularnością, goszcząc na stołach coraz częściej. Bezapelacyjnie najchętniej zamawianą pozycją w menu są...

Zobacz

3.12.2021

Najlepsze krewetki w tempurze w Warszawie

Krewetki to jedne z najpopularniejszych owoców morza, które serwuje się zarówno w formie przystawek, jak i dań głównych. Krewetki podawane...

Zobacz

3.12.2021

Najlepsza restauracja japońska w Warszawie

Grono fanów kuchni japońskiej stale się powiększa. Niektóre osoby zakochują się w sushi od pierwszego kęsa, a dla innych jest...

Zobacz

3.12.2021

Jakie sushi można jeść w ciąży?

Okres ciąży to dla wielu przyszłych mam wyjątkowy czas, w którym troszczą nie tylko o siebie, ale również o rozwijającą...

Zobacz

3.12.2021

Jak jeść ramen?

Ramen to potrawa, która pochodzi z Kraju Kwitnącej Wiśni. Przez wiele osób nazywana jest „japońskim rosołem”, z uwagi na warzywno-mięsny...

Zobacz

3.12.2021

Czarny sezam w kuchni japońskiej

Kuchnia japońska słynie z ciekawych składników od względem wyglądu i smaku. Jednym z nich jest czarny sezam, będący nasionami rośliny....

Zobacz

3.12.2021

Chińska zupa won-ton – co to takiego?

Kuchnię azjatycką cechuje duża różnorodność dań i smaków. Najbardziej znana jest z sushi, aromatycznych makaronów, sajgonek, pierożków na parze i...

Zobacz

8.04.2021

Oshizushi czyli prasowane sushi

Oprócz ręcznie formowanego sushi nigiri istnieje wiele innych rodzajów sushi. Na przykład oshizushi, w którym różne dodatki są nakładane na ryż...

Zobacz